Josep Pla al Palau Robert

Posted on July 13, 2012 By


Després del seu pas per l’espai Catalunya-Europa a Brussel·les arriba l’exposició “Les ciutats europees de Josep Pla” a la sala 2 del Palau Robert que es pot visitar fins al 4 de setembre.

La mostra dóna a conèixer la faceta periodística de Pla i la seva visió de la realitat europea. L’objectiu es donar una visió sintètica i concisa de la divulgació de la realitat europea que l’escriptor català va portar a terme durant els 20 anys en què es va dedicar activament al periodisme.

De Josep Pla sempre s’ha remarcat la seva faceta com a escriptor que descriu la gent i el paisatge del seu país i entorn més proper, especialment sobre el seu Empordà nadiu. En canvi, la seva faceta de reporter, que va exercir des del 1920 i al llarg de vint anys, treballant activament com a corresponsal de premsa de dos destacats diaris catalans, La Publicitat i La Veu, i del madrileny El Sol, és probablement de les menys conegudes.

L’exposició s’estructura en diversos àmbits, que corresponen a les ciutats europees que Josep Pla va conèixer durant els anys en què va exercir com a periodista. Diverses taules de bar i maletes d’època, que s’utilitzen com a vitrines expositives, formen part de l’escenografia de l’espai. El visitant hi trobarà llibres i citacions de Pla que fan referència a literats i pensadors de les cultures que aquestes ciutats simbolitzen, exemplars de les obres que llegia i textos i articles que va escriure en aquella època viatgera.

L’horari de visita és de dilluns a dissabte de 10 a 19 hores i diumenge de 10 a 14.30 hores. L’entrada és gratuïta.

Uncategorized